Rapport

Hej hallå!

Nu är vi återigen hemma efter två fantastiska veckor i Ghana på ”vårt” barnhem.
Denna gång var det Elina med två av sina bästa vänner (Stina Turdell och Ida Boqvist) som åkte ner till Nyamekye orphanage i den lilla byn Akwakwaa.
Vi hade med hjälp från privatpersoner och företag fått ihop ca 37 000 SEK, helt fantastiskt!


Dessa pengar tänkte vi använda till bygget av muren som enligt uppgifter skulle kosta ca 30 000 och som också är ett utav kraven som nu ställs på barnhemmet för att bli godkänt, men när vi var på plats och pratade med sociala myndigheterna visade de sig att de räckte med ett högt stabilt stängsel!


De innebar att kostnaden för detta blev betydligt lägre. Så vi följde med Eric (en 30 årig man som hjälper till och bor på barnhemmet) och Mr. Pattirson (en man som hjälper barnhem i centrala regionen i Ghana med att bli godkända av sociala myndigheten) till Accra och inhandlade allt som behövdes till staketet. Slutkostnaden på hela staketbygget blev ca 12 000, så för resten va pengarna köpte vi massa mat ( 150 kg ris, 50 kg majs, 50 kg bönor, 10 kg fisk, 10kg kyckling, 40 levande kycklingar, kryddor m.m) vatten och elräkningen, medicin och läkarbesök till några av de sjuka barnen m.m.


Efter resan till huvudstaden satte vi ingång arbetet med staketet, de gick förvånansvärt smidigt och bra.  Men en liten klump i magen hade jag ändå…


Jag tänkte på mina tidigare erfarenheter av att starta projekt på det här barnhemmet så kände jag att så här smidigt kan de väl ändå inte vara att sätta upp ett staket, och mycket riktigt så efter några dagars arbete var staketet slut men det fattades ca 50 meter, vi hade då 4 dagar kvar och kände lite smått panik, men lugn bara lugn, det ordnade sig...


De kom under tiden vi var där 4 svenskar som skulle stanna i 2 månader, så vi har kontakt med dem så de kunde se till att staketet blev färdigt då vi hade åkt hem.


Nu ca en månad senare, har vi skickat ner ca 5000 SEK  för att de ska kunna slutföra staketbygget, handla mer mat och köpa bröstmjölkersättning till de allra minsta bäbisarna.


Vi vill helt enkelt att dessa underbart vackra barn ska få ett värdigt liv och känna att vi bryr oss om dem, vi har nu till jul fyllt en bananlåda, som vi ska skicka dit med små julklappar så de får känna sig extra speciella.


Vill ni vara med att förändra dessa små hjärtans liv, skänk en slant. Tänk på att så lite kan förändra så mycket. De krävs bara 18 kronor till medicin för att ett barn skall överleva malaria. Tack för ditt stöd!


Ta hand om er, Kramar Elina.


RSS 2.0