Om Barnhemmet

Det var i augusti 2008 som vi kom i kontakt med barnhemmet i den lilla byn Akwakwaa i Ghana för första gången.
 
Barnhemmet starades och drivs av madam Charity Mensah, en stark, fantastisk kvinna som vigt sitt liv till dessa föräldralösa barn. Hon har alltid tagit hand om föräldralösa släktingar och bekantas barn och beslutade sig därför 2005 att starta ett eget barnhem. Hon började med ett 20-tal barn och sedan dess har antalet barn bara ökat och ökat. Nu har hon tagit sin an lite drygt 70 barn i åldrarna 1 dag - 15 år och ger dem en fortsatt chans för överlevnad.
 
Utveckligen på barnhemmet har gått framåt under åren med hjälp av volontärer och donationer från kyrkliga donationer. Men med de få ynka inkomster de har i dagens läge tar de sig inte långt. Vi vill se till att dom har mätta magar, rent vatten, tillgång till sjukvård och mediciner och att de ska kunna ha möjlighet till skolgång. Allt detta ses som en självklarhet för oss, men det är inget som tillhör deras vardag!

Just nu sker det en registrering av alla barnhem. Tidigare har det inte funnits nåot krav på att man måste vara registrerad och ha tillstånd till att driva ett barnhem. Det har betytt att det har vart fritt för alla att starta barnhem till höger och vänster och för folk att också lämna in barnen. Situationen har blivit ohållbar så nu tar samhället tag i och försöker organisera alla barnhem. Som allt annat kostar det här arbetet också pengar, så vi har även varit med och betalat till "social welfare" som jobbar med detta. Trots att detta kostar endel pengar anser vi att det är en bra satsning, för tills nu har man haft väldigt dålig koll på av vilka andlednigar barnen finns på hemmet, var eventuellt andra familjemedlemmar finns, ålder och barnets bakrund. Så nu har man en lång kravlista på vilka saker som måste åtgärdas för att bli godkänd. Det är väldigt höga krav för ett barnhem som inte håller så hög standard ännu, vissa helt orimliga att hinna ordna på de tidskrav de ställer. Men under vår tid där var vi på möte med "social welfare" och lovade att vi skulle göra allt för att hjälpa barnhemmet.

Några av kraven:
-En cementmur måste finnas runt hela barnhemmets område
-Alla barn måste ha 5 set egna kläder
-Alla barn måste ha tillgång till 2 egna, rena lakan
-Alla måste ha en varsin kudde, tandborste, tvättsvamp och badlakan. mm.

Så nu har vi mycket att stå i framöver och göra vad vi kan för att hjälpa till med att försöka organisera upp deras verksamhet. Vi kommer ha fortsatt kontakt och skicka pengar varje månad.
 
 Med relativt små medel kan vi hjälpa barnen till en bättre livssituation och till en bättre framtid!

För att skänka ett bidrag, bankgiro nr: 456-2534
Vi är tacksamma för er gåva

Trackback
Totalt insamlade kronor
0 kr

Bilder från barnhemmet
RSS 2.0