uppdatering

Hej på er alla!
Först och främst vill jag börja med och tacka alla er som skänkte både pengar och kläder till barnhemmet inför resan! Insamlingen gav 4000 kr och 80 kg kläder och skor.

Tiden går fort när man har roligt! Alldeles för fort! Tiden gick så fort att vi inte ens hade tid att uppsöka ett internetcafé och uppdatera er om vad som hände och vad vi gjorde under resan.

Men här kommer en sammanfattning om våre veckor på barnhemmet.
Vi landade sent på kvällen den 20 juni, vår taxichaffis och vän Opingo mötte upp oss på flygplatsen och körde oss mot Akwakwaa i mörkret. Väl på barnhemmet möttes vi upp av de älsta killarna på barnhemmet som hade orkat hålla sig vaken och vänta på oss. Madame visade oss till vårt rum och det var dags för sängen. Men då kommer en väckt, nyvaken liten Leif in på rummet och välkommnar oss genom att vara strålande glad! Vilken lycka att äntligen träffa han och de andra och äntligen vara tillbaka efter ett års längtan! Leif hade inget emot att dela säng med mig så han fick mer än gärna stanna, och dela säng det gjorde vi också i två veckor framöver.

Morgonen efter vaknade vi tidigt och vi var inte sena med att gå ut och träffa alla andra barn! Många kära återseenden och mycket lycka!

Det var väligt roligt att vara tillbaka hos barnen och det var väligt skönt att de flesta mådde bra och var glada.

Trots att två veckor går väligt fort så hann vi med en hel del. Vi hjälpte till med de dagliga sysslorna som att tvätta och klä barnen, tvätta kläder och skura. Men mestadelsa av tiden tillbringade vi med barnen och lekte, busade och myste! Vi kollade på en fotbollsmatch där barnhemets pojkar mötte pojkarna från "goverment school", lärde barnen små grodorna, annordnade fiskedam och massa annat skoj.

De insamlade pengarna, och pengar vi fått in under året spenderade vi på att köpa mat och förbrukningsvaror för 9500, vi köpte tyg och betalade en sömmerska för att sy nya skoluniformer, anlitade en elektriker för att sätta upp fler lampor på gården, vi bekostade sjukhusbesök för de sjuka barnen och köpte mediciner och så köpte vi två stora madrasser till de minsta barnens rum. Vi anlitade också en tankbil för att komma och tömma toalettankarna som på två år hade blivit välfyllda. Bilen fyllde tre tankar fulla och där fick vi bevis på att toaletterna är väl använda och att toaletterna var en väldigt bra inverstering!

Att lämna barnen när det var dags att resa hem igen var riktigt jobbigt och väl hemma igen vill vi inget annat än att bara åka tillbaka. Så förhoppningsvis blir det fler resor! Drömmen vore att åka dit och stanna några månader!

Sköt om er! Kramar Mikaela o Elina

RSS 2.0